Noutati si anunturi

Târgul de Turism al României 2024

În perioada 15 - 18 februarie 2024, specialiștii OSIM vor fi prezenți la cel mai important eveniment dedicat promovării destinațiilor turistice din România și din străinătate, Târgului de Turism al României 2024, ediția de primăvară.

În atenția utilizatorilor de servicii online - INVENȚII

Începând cu data de azi, 31.01.2024, utilizatorii care folosesc depunerea electronică online de invenții trebuie să actualizeze programul Online Filing (live update).

Click Aici pentru a urma pașii privind actualizarea Online Filing (live update).

„Legea brevetelor de invențiune” - prima lege privind brevetele de invenție din România

Știați că?

  • Astăzi, 17 Ianuarie, sărbătorim 118 ani de la data la care a fost publicată în Monitorul Oficial, prima lege privind brevetele de invenție din România „Legea brevetelor de invențiune”.
  • Primul proiect de lege asupra brevetelor de invenție a fost inițiat în 1860.

Lucrări de mentenanță ÎNCHEIATE

Mentenanța sistemului informatic s-a încheiat.

Serviciile de depunere electronică și plăți online pentru cererile de protecție sunt disponibile.

Vă mulţumim.

Lucrări de mentenanță 29.12.2023 - 03.01.2024

În data de 29.12.2023, începând cu ora 13:00, serviciile de depunere electronică și plăți online pentru cererile de protecție vor fi oprite în vederea actualizării taxelor pentru anul 2024 și asigurarea mentenanței sistemului informatic.

Aceste servicii vor fi disponibile începând cu data de 03.01.2024 ora 13:00, pentru care vom publica un anunț în acest sens.

Vă mulţumim pentru înţelegere.

Program casierie 29 Decembrie 2023

 

Stimaţi clienţi, parteneri şi colaboratori,

Vă informăm că programul de lucru cu publicul al casieriei O.S.I.M. pentru data de

Vineri, 29.12.2023 - ÎNCHIS

Webinar - Protectia mărcior în străinătate: un ghid pentru întreprinzatori privind sistemul Madrid

Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale (OMPI) organizează un webinar regional cu tema “Protectia mărcior în străinătate: un ghid pentru întreprinzatori privind sistemul Madrid”.

Evenimentul este adresat companiilor, consilierilor și avocaților din domeniul proprietății industriale, precum și specialiştilor din cadrul oficiilor de proprietate industrială.

Webinarul va avea loc în data de 07.12.2023.

Pentru înscrieri vă rugăm să accesați următorul link:  https://wipo-int.zoom.us/webinar/register/WN_CK_fGawTQ7yWYAHKI5_prg#/registration.

MĂRCI / DESENE ȘI MODELE - lucrări de mentenanță ÎNCHEIATE

Lucrările de mentenanță și modernizare a sistemului informatic, depunere online pentru cererile de mărci și desene și modele, precum și serviciile post examinare (reînnoiri, modificări în situația juridică, etc.) s-au încheiat.

Vă mulțumim!

MĂRCI / DESENE ȘI MODELE - Mentenanță

Datorită unor lucrări de mentenanță și modernizare a sistemului informatic, depunere online pentru cererile de mărci și desene și modele, precum și serviciile post examinare (reînnoiri, modificări în situația juridică, etc.) nu vor funcționa.

Vă mulțumim pentru înțelegere!

Depuneri online MĂRCI/ DESENE ȘI MODELE - conexiune sigură

Vă informăm că serviciile online oferite de OSIM funcţionează cu conexiune sigură.

Vă mulțumim!

În atenția utilizatorilor de servicii online

Având în vedere că certificatul web SSL pentru OSIM expiră în data de 01.11.2023, vă informăm că acesta nu poate fi reînnoit datorită faptului că furnizorul de certificate Certsign a fost ţinta unui atac cibernetic.

Până la remedierea acestei situaţii, serviciile online oferite de OSIM pot funcţiona, însă cu conexiune nesigură.

Vă informăm că, dacă totuşi doriţi să depuneţi cereri de marcă, desene, precum şi să utilizaţi alte servicii online, vă asumaţi răspunderea utilizării acestora în condiţiile unor conexiuni nesigure.

De asemenea, aveţi posibilitatea de a depune cererile de marcă şi desene prin intermediul oficiilor poștale, e-mail (Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.)  sau prin depunerea acestora la sediul OSIM.   

Pentru mai multe informaţii privind atacul cibernetic la CertSIGN, accesaţi site-ul: https://www.certsign.ro/ro/certsign-se-confrunta-cu-un-atac-cibernetic-masuri-in-curs-de-implementare-pentru-restabilirea-serviciilor

MĂRCI / DESENE ȘI MODELE - lucrări de mentenanță ÎNCHEIATE

Lucrările de mentenanță și modernizare a sistemului informatic, depunere online pentru cererile de mărci și desene și modele, precum și serviciile post examinare (reînnoiri, modificări în situația juridică, etc.) s-au încheiat.

Vă mulțumim!

𝐈𝐍𝐃𝐀𝐆𝐑𝐀 & 𝐈𝐍𝐃𝐀𝐆𝐑𝐀 𝐅𝐎𝐎𝐃 𝟐𝟎𝟐𝟑

Specialiștii OSIM vor fi prezenți în perioada 𝟐𝟓 – 𝟐𝟗 𝐨𝐜𝐭𝐨𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟑, la cel mai prestigios eveniment agricol din România - 𝐈𝐍𝐃𝐀𝐆𝐑𝐀 & 𝐈𝐍𝐃𝐀𝐆𝐑𝐀 𝐅𝐎𝐎𝐃 𝟐𝟎𝟐𝟑.

În atenția utilizatorilor de MĂRCI / DESENE ȘI MODELE

Datorită unor lucrări de mentenanță și modernizare a sistemului informatic, depunere online pentru cererile de mărci și desene și modele, precum și serviciile post examinare (reînnoiri, modificări în situația juridică, etc.) nu vor funcționa.

Totodată, termenele de publicare vor fi decalate până la terminarea procedurilor de mentenanță și modernizare.

Pentru depunerea cererilor de mărci și desene și modele vă rugăm să utilizați formularele "pdf" prin depunerea acestora la sediul OSIM, e-mail sau oficiile poștale.

Vă mulțumim pentru înțelegere!

În atenția solicitanților de MĂRCI

Datorită unor modernizări a sistemului informatic, certificatele de marci și desene, notificările  vor fi emise cu întarziere.

Vă mulțumim pentru înțelegere!

Prelucrarea Datelor cu Caracter Personal de către OSIM

Toate datele cu caracter personal colectate de Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci (OSIM) sunt prelucrate în conformitate cu dispozițiile Regulamentului (UE) 2016/679 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date (Regulamentul general privind protecţia datelor).

Ca principiu general, OSIM prelucrează numai date cu caracter personal pentru îndeplinirea sarcinilor pe care le desfășoară în interesul public, în vederea asigurării protecţiei proprietăţii industriale, conform art. 1, alin. (2) din Hotărârea Guvernului nr. 573 din 7 septembrie 1998 privind organizarea şi funcţionarea Oficiului de Stat pentru Invenţii şi Mărci, cu modificările si completările ulterioare.

Toate operațiunile de prelucrare a datelor cu caracter personal sunt notificate în mod corespunzător Responsabilului cu Prelucrarea Datelor cu Caracter Personal din OSIM.

Informațiile colectate vor fi, prelucrate și/sau accesate numai de membrii personalului OSIM sau de persoanele autorizate responsabile de operațiunile de prelucrare corespunzătoare.
Publicul va putea accesa aceste date prin intermediul instrumentelor și platformelor online ale OSIM și, de asemenea, prin descărcarea informațiilor, în ambele cazuri, numai în scopul de a oferi terților și autorităților publice informațiile necesare pentru a le permite să își exercite drepturile de proprietate industrială dobândite.

Persoanele fizice ale căror date cu caracter personal au fost prelucrate de către OSIM pot, în orice moment, în cazul în care consideră că nu le-au fost respectate drepturile fundamentale la viaţă privată și la protecţia datelor personale, sa se adreseze responsabilului cu protecția datelor din OSIM (RPDCP@osim.ro) sau Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, și, după caz instanțelor de judecată.

Totodată, aceste persoane au dreptul de a acces (conform art. 15 din Regulamentul general privind protecţia datelor) și de a solicita (conform art. 16 din același regulament) rectificarea datelelor cu caracter personal inexacte care le privesc, prin trimiterea unei cereri scrise la OSIM la adresa de email mai sus menționată.