Cuvânt înainte
Dragi cititori,
“Provocări și obstacole apar mereu.
Important este să le depășim și să le transformăm în oportunități.”
ISSN 2668-8964
ISSN-L 1582-4845
Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM) este organ de specialitate al administraţiei publice centrale, cu autoritate unică pe teritoriul României în domeniul asigurării protecţiei proprietăii industriale (PI), în conformitate cu legislaţia naţională şi cu prevederile convenţiilor şi tratatelor internaţionale la care ţara noastră este parte, oficiul dezvoltând relaţii cu instituţii similare din alte state, precum şi cu organizaţiile internaţionale şi regionale de specialitate la care România este ţară membră, potrivit mandatului acordat.
În mod concret, OSIM este abilitat prin legi organice să acorde titluri de protecţie în domeniul proprietăţii industriale (brevete de invenţie, certificate de model de utilitate, certificate de înregistrare mărci, indicaţii geografice, desene şi modele), valabile pe teritoriul României, şi să valideze brevete europene şi mărcile internaţionale pentru care s-a solicitat, în baza convenţiilor şi tratatelor internaţionale, protecţie şi în ţara noastră.
Cuvânt înainte
Dragi cititori,
“Provocări și obstacole apar mereu.
Important este să le depășim și să le transformăm în oportunități.”
Cuvânt înainte
Stimaţi cititori,
Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci este o instituție independentă și dinamică recunoscută pentru cordarea protecției și eliberarea titlurilor de proprietate industrială, care asigură reprezentarea pe plan intern și extern, în domeniul său de activitate, în numele statului român și al Guvernului României.
Cuvânt înainte
Stimaţi cititori,
În calitate de director general interimar al OSIM, îmi revine onoarea de a vă prezenta un scurt bilanţ al anului 2019, cu speranţa că veţi înţelege mai bine activităţile pe care le desfăşoară specialiştii OSIM, şi eforturile pe care aceştia le depun zi de zi pentru îndeplinirea obiectivelor stabilite.
Cuvânt înainte
Stimaţi cititori,
Este o mare plăcere pentru mine să vă prezint, pe scurt, activitatea desfășurată de Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci în anul 2018, în ceea ce privește atât acordarea protecției proprietății industriale, cât și activitățile de promovare și cooperare în domeniul proprietății industriale, pe plan național și internațional.
Cuvânt înainte
Stimaţi cititori,
Mi-am asumat cu o deosebită plăcere responsabilitatea de a vă prezenta în cele ce urmează osuccintă reflectare a rezultatelor obţinute deOficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci din România (OSIM) în anul 2017, care sunt orientate spre dezvoltarea continuă a sistemului naţional de proprietate industrială, satisfacerea cerinţelor crescânde ale solicitanţilor şi titularilor obiectelorde proprietate industrială.
Cuvânt înainte
Este o mare plăcere pentru mine să fiu implicată, în calitate de Director General interimar, în realizarea și publicarea acestui Raport Anual, care conține informații legate de activitățile și performanțele Oficiului de Stat pentru Invenții și Mărci în anul 2016.
Sper ca acest raport să vă ofere o mai bună înțelegere a activităților din prezent și a viziunii echipei noastre pentru viitor.
Cuvânt înainte
Dragi cititori,
Bilanţurile sunt întotdeauna dificil de realizat, în special atunci când vrei să rămâi obiectiv.
Pentru împlinirile sau realizările noastre tindem să ne lăudăm cu meritul personal, iar pentru ceea ce nu am reuşit să înfăptuim găsim cele mai inventive scuze.
Cuvânt înainte
Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM) este autoritatea unică din România în ceea ce priveşte acordarea protecţiei proprietăţii industriale. O instituţie care a crescut de la an la an, după cum se poate vedea în rapoartele întocmite de-a lungul anilor, şi totodată instituţia ce are parteneriate cu marea majoritate a actorilor din Uniunea Europeană din domeniu.
Cuvânt înainte
Drept urmare, evidenţierea şi recunoaşterea rolului social şi economic al acestui Oficiu la nivel naţional trebuie să inspire încredere în acest moment, când majoritatea nu îi acordă semnificaţia pe care o merită, iar cunoscătorii o tratează doar prin propriul unghi de vedere.
Cuvânt înainte
Efectuarea bilanţului de sfârşit de an a devenit, de-a lungul vremii, o îndeletnicire obligatorie a oricărei comunităţi umane. Reinventarierea succeselor şi insucceselor realizate de-a lungul ultimelor douăsprezece luni, reîmprospătarea din memoria colectivă a evenimentelor mai mult sau mai puţin plăcute, contabilizarea plusurilor şi minusurilor tangibile şi intangibile reprezintă astăzi, pentru orice instituţie, deopotrivă o sarcină legală şi morală.